Monday, March 14, 2011

MELAKA - SEREMBAN




hoi hoi ! yup, ritu aku g melaka . saje . bertolak dari rumah pun da petang. dalam kul 3 mcm tu. kua dari rumah, pastu gi jemput apis dulu, pastu isi minyak n gi basuh kete jap. pandu lalu. senang kan. take time jugak. gerak lam 3 lebih jugak. hehehe.




Bismillah. mulekan sume dgn Bismillah. ha. sbelum jalan2, msg dulu kepada sesape yg berkenaan ok. fb pun update ok. bbm pun update. :p



sbelum tu, makesure minyak isi ok. saye isi full. thanks daddy.
dapat pinjam kad die. hahaha.
jgn lupe basuh kete ok.



perjalanan bermula. amboih !!! laju sgt tu ain oiiii !! haip2. haha
:p



sesampai je kami lepak sat kat a'famosa. depan cowboy town tu.
snap2 jap pic adik2 . hehe
kat atas ni dak apis. hehe. konon jer tuh. hehe



ni la furong itam. potet. haha




ni depan cowboy town.



yess. ni adik aku. adib. abg yut kate die mcm anuar zain.
werkksss !! muntah aku. haha




kamonn apiss.. haha



dak demok ni posing2 jugak. hehe

pastu lepak2 situ jap, terus gerak gi alor gajah jap. adik2 nk makan cucur udang.
lastly penuh owg kt situ, trus tak jadi. gerak area klebang jap, nk try coconut shake pun xder rezki. habis. haish. ape lah nasib. xde rezki kot ari tu. hmmm..




ni area tepi pantai. mak oi, ramainye mat rempit. cemas aku tgk motor byk2 ni.
aku mmg anti cket mat2 rempit ni. bahaye. lagak diowang tu mengerikan. haish.




ni benti jap lepak2 tepi pantai. tgk2 owang. mat2 rempit, mamat2 n awek2 bawak fixie bike.
comel2 lak. mcm tringin jer pulak kan nk amek fixie sebijik. hehe.
pastu depan tu ade yg maen layang. best gak la. cool je. hehe



potet with big smile. xtaw la ape yg die suke sgt tu. hehe




posing gedik jap. hehe



ngeee~~



amboih ! jalan2 cuci mate pulak dak2 ni. hehe



kakak2 maen layang2. haish. next time layan kt cni ok. slalu aku tgk kt semban je. kt city park tu je. hehe




layang2...



3 jejaka x laku. zzzzzzzz



i like dis sunset.



muchiee like dis... mase ni dak tet ni gayot2 jap.


dah gelap cket dah. mule la kiteowang gerak jalan2. cadang nk g umbai, makan ikan bakar, tapi idea potet ajak g alai, kire area2 umbai jugak la.
sampai begadoh jugak samada nk mkn kt alai or umbai. haha
lupe la ni medan slere apentah. hehe.



potato ring kat tepi2 tuh. suke sgt budak ni. hehe




jeli kelapa. OMG ! saye sgt suke. ingat lagi mase keje BSN. hari2 beli kat akak blakang bank tu.
tapau bawak lik umah lagi. suke2. dadap !



menu mlm tu. ikan jenak 3 rase n bakar . kangkung, sotong goreng tepung.
ckup la. tu pun da kembong2 perut. xder la mahal sgt pun, 4 owg mkn, RM71 kot. makcik tu kire 70 je. smoga murah rezki acik tu. Amin~~ hehe.
not bad. rase sumer sedap. x rugi potet bawak. haha



nampak simple. tp best je. :)



peberet c adib. sotong goreng tepung. nyum2..



huh ! depa duk pi perabih. tu dia licin. haha
mkn lagi otak2. haish. mkn kuat ! kering cmtu jugak. haha



muke kepuasan. kenyang. alhamdulillah.
adib ! ko pandang cmtu apsal ? haha



kan da kata. licin. haha. ikan bakaq dia superb. hehe.




ok adik2. da boley balik da ni. kakak nk drive.
sumer pakai tali pinggang ok ! haha



ko pahal tet ! pndang haku cmtu. haha. ok2. jom gerak balik. hehehe. kul bape ek time ni. aku lupe la. haha. so, kami menuju ke highway dan pilih lalu jalan ke seremban.
sampai semban aku singgah sat kat downtown semban yg baru bukak n perasmian mlm ke dua mlm tu. sesampai je situ, trus call abg2 aku kat situ. haish. Alhamdulillah. sumer aku dapat jumpe mlm tu, abg2 yg jage aku kt semban slame ni, abg Yutt, abg Bob, abg Kaloi, abg Ajim, abg Apis, n dpt gak jumpe abg Mie. hehe. haish. mau mleleh air mate aku, lame sungguh x jumpe diowang sejak balik dari kuwait ritu. haish. bangge jugak melihat abg2 aku ni berjaya bukak tapak downtown ni, dari usaha penat lelah diowang, mcm2 da dugaan diowang tempuh. mmg aku sentiase mendoakan n bagi sokongan padu kat diowang. semoga berjaya eh abg2 ku. insyaAllah. Amin~

tapi aku singgah jap jer malam tu. sejam kot. coz da lambat, nak kene drive balik bahau lagi. pas diowang anta aku kat kete, trus gerak lik n sampai umah lak kul 12.30 mlm cmtu. sampai umah terus mandi n tido. penat sgt katenye. hehe.

3 comments:

Aymy With L♥ve said...

Wah, makan sedap2... abisla akak u yg debab ni kalo balik... bukan makin kurus... makin debab... slimworld pun tak sanggup nak amik kastemer camtu nanti.... ahaha... ape? kodib Anuar Zain? owh tidakkkkkkkk.... terus terasa nak cherry berry... ahahaha...

nUr FaTiHaH.... said...

owh my adib..
u sungguh2 ensem...
mengalahkan anuar zain...
hahahah

aienn.photo said...

yong: haha. ala, skali skale takpe pun. bez wo.. pat la lik. hahaha. kan. anuar zain taek kucin. hahaha.

eya: wakakakakaka. kalah kaki anuar zain. haha

Post a Comment