Friday, December 24, 2010

choc moist cake

Assalamualaikum... yeay~~!! sudah 25 disember..cepat mase berlalu..hujung tahun sudah..dah nak masuk tahun baru..so,selamat tinggal la tahun 2010 yang sangat rumit bagi diri aku..seronok ade..sedih pun ade..aku tak nafikan tahun 2010 ni banyak sangat kejadian yang tak di sangka-sangka terjadi dalam hidup aku..suka dan duka..tapi Alhamdulillah aku mampu tempuh dengan gagah dan beraninye..wahahaha..saye sangat gagah perkasa bukan..heee~~

aku pernah terbace ni kat satu artikel...

Di mana kegagahan wanita??

kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada kekuatan perasaan.
perempuan yang gagah adalah:-
1) perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan
2) perempuan yang tidak takut pada kemiskinan
3) perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan
4) perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan

sangat menarik kan artikel nih..sangat memberi makne..hehe..

adussss~~~ ape yang aku membebel nih..hehehe..tajuk laen..isi laen..mane la essay aku x terabur..haha..actually..post aku kali ni pasal aktiviti aku malam nih..haha..aku buat ape..??aku buat kek la..hahaha..lame kot aku tak buat kek nih..tak sure la..makan mase bertahun kot..setahun..2 tahun..omg..saya memang seorang yang pelupa..hahaha..

sebenarnye dah lame aku nak wat kek ceklat nih..dari raya aritu kot..bahan-bahan pun sumer aku dah beli mase nak raya ritu..memang niat nak sangat buat..coz mama nak sangat makan..tapi macam mase kot tak izinkan aku..yerla..aku nih busy punye orang..nak wat ape pun tak sempat..bukan pemalas ok..haha..dulu aku rajin sangat wat kek nih..sume suke..nak2 lagi kalo abang aku aliff tuh..dulu kalau mase time die study, asal lik kampung jer mesti suro aku wat..coz die memang suke makan manis2 nih..aku suke2 gak..tapi makan takde la banyak..rase2 suke la.. hehe...resipi nih aku dapat dari akak aku..die memang suke masak2 nih..try layan blog die..asik masak je keje..hehe..1st time cube wat memang sangat teruja sebab rase leh tahan gak..agak2 layan gitu..heee...

hmmm..banyak jugak kenangan ngan kek nih..coz kalo sesape yang terdekat ngan aku punye birthday..aku rajin buat n bagi kat owang tuh..hee..kadang2 ade gak request dari member yang tringin nak makan..so..if rajin..memang aku berbaek hati la tolong buat..hehe
Idea kek nih muncul mase aku lepak minum kat luar tadi..balik umah terus cari bahan2..naseb agak baek coz sumer bahan ade kat rumah..lagipun jam da dekat kul 12 mlm mase nak wat kek nih..mane nak caik pulak kan bahan2 nak wat kek nih malam2 buta camni..hehehe..ala..bahan2 pun senang..tak la renyah..lagipun kukus je..bukan bakar..senang kan..so, layan kan aje pic2 kek nih..tak di nafikan kek ni agak sedap..hahahaha



adoii...slebet jer kan...maafla..tangan aku nih memang takde seni kot..haha


nyum nyum..walaupun x cantek..tp sedap..hahaha...

nak resipi..??? ok2.. cube tengok blog akak aku..situ ade banyak resipi bez2..klik link kat bawah ni ok..!! weeee~~~
Ayu Yusnita Mustafar


Saturday, December 11, 2010

Hard Rock Cafe, Kuwait

Assalamualaikum...yeeehaaa..!! aku kembali untuk membebel lagi..hahaha..actually..xderla nak membebel pun..juz nk post pic2 aku jalan2 kat Hard Rock Cafe ni jerla..ni 2nd time aku g..mase 1st time aku g tuh aku x bawak DSLR aku..kali nih nak pegi lagi coz nak gak snap photo kat situ..n niat g lagi skali sebab nak caik baju tuk adik2 aku kat umah tuh..hehehe..yerla..1st time g tuh aku beli shirt tuk aku je..hm..nak beli mende laen tuk diowang aku xtaw da nk beli ape..ni jerla kot..lantak la..sesuai ke tak ngan diowang aku tak peduli kot..haha..

so..awal gak aku gerak kua dari umah..cuace agak sejuk..angin kuat..relax jer kot aku pakai lengan pendek..haha..smpai awal..hrc pun x bukak lagi..then..aku pusing2 area situ..snap2 pic..omg..angin sgt kuat..sampai nak melayang rasenye..seb baek la aku nih ala2 debab gitu..xderla smpai melayang kan..hahaha..

masuk lam tuh..aper lagi..soping jerla..omg..sangat terkejut sbb seteng shirt ade less...50%...wahh..sgt suke dan teruja..haha..mujur la shirt yg aku beli ritu mmg xder less..kalo tibe2 aku g tadi ade less..maun mraung aku kot...hahaha...tapi kali nih mmg rezki adik2 aku kot..hehe..so..ape lagi..usya2 la pic aku kat bawah nih..weee~~~




ni mase baru2 sampai..kat area hrc ni..mmg seketul bangunan nih je kat area tepi laut nih..sgt menarik perhatian aku..santek sgt..cool jerk..weee~~


ni kire aku membelakangkan hrc tuh..santek mukan..hehe..tgk laut jerla..nice..





ni view jarak jaoh...adess..kagum...


omg..i'm not minah rempit okeh..ahaks..!!


cool....


cafe nye la...haha...





berkibar la..berkibarla...ouh..berkibarla...lalalalala~~~




no more soping ok pasnih..ahahaha...then..pas soping nih..aku g Lulu Hypermarket pulak...kalo kat mesia tuh..kire ala2 giant la..beli keperluan cket2..hehehe...pastuh balik..lenguh kaki berjalan..aku penat tahap POKEMON~~!!! puas ati dpt photo2...hehehe...chill~~!!!

Friday, December 3, 2010

cube teka


uwaaa...ade sesape pandai tolong translate kan mende nih..mesti anda hebat kan..hehehe...
aku pun lame gak menelek ape yang anak buah aku tulis nih..lame2 baru aku paham..adoy..aperla acik die nih kan..hehehe..ayat nih anak buah aku conteng and luah perasaan die kat white board die..haha..mase nih die tengah merajuk ngan aku..sebab mase tuh aku sakat die tanak kawan ngan die..yerla..die noty sgt..x dgr ckp..aku sakat la die..hahaha..pastuh lagi die geram aku cakap tanak kawan ngan die n juz nak kawan ngan kakak die..irdina(kt board tuh die text nur) ahaha..ni lah hasilnye..ade sesape leh translate kan..? hahaha...
cube tgk word friend die..bukan maen banyak..poning den..!! haha..


ni lah Muhammad Irfan..5 years ..
sangat noty..babab kang~~!!!

ni lah Nur Irdina..kakak die..ala2 ayu gitu..7 years..


Irfan with adik baru die.. Muhammad Iman yang ala2 korea..haha