Friday, December 24, 2010

choc moist cake

Assalamualaikum... yeay~~!! sudah 25 disember..cepat mase berlalu..hujung tahun sudah..dah nak masuk tahun baru..so,selamat tinggal la tahun 2010 yang sangat rumit bagi diri aku..seronok ade..sedih pun ade..aku tak nafikan tahun 2010 ni banyak sangat kejadian yang tak di sangka-sangka terjadi dalam hidup aku..suka dan duka..tapi Alhamdulillah aku mampu tempuh dengan gagah dan beraninye..wahahaha..saye sangat gagah perkasa bukan..heee~~

aku pernah terbace ni kat satu artikel...

Di mana kegagahan wanita??

kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada kekuatan perasaan.
perempuan yang gagah adalah:-
1) perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan
2) perempuan yang tidak takut pada kemiskinan
3) perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan
4) perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan

sangat menarik kan artikel nih..sangat memberi makne..hehe..

adussss~~~ ape yang aku membebel nih..hehehe..tajuk laen..isi laen..mane la essay aku x terabur..haha..actually..post aku kali ni pasal aktiviti aku malam nih..haha..aku buat ape..??aku buat kek la..hahaha..lame kot aku tak buat kek nih..tak sure la..makan mase bertahun kot..setahun..2 tahun..omg..saya memang seorang yang pelupa..hahaha..

sebenarnye dah lame aku nak wat kek ceklat nih..dari raya aritu kot..bahan-bahan pun sumer aku dah beli mase nak raya ritu..memang niat nak sangat buat..coz mama nak sangat makan..tapi macam mase kot tak izinkan aku..yerla..aku nih busy punye orang..nak wat ape pun tak sempat..bukan pemalas ok..haha..dulu aku rajin sangat wat kek nih..sume suke..nak2 lagi kalo abang aku aliff tuh..dulu kalau mase time die study, asal lik kampung jer mesti suro aku wat..coz die memang suke makan manis2 nih..aku suke2 gak..tapi makan takde la banyak..rase2 suke la.. hehe...resipi nih aku dapat dari akak aku..die memang suke masak2 nih..try layan blog die..asik masak je keje..hehe..1st time cube wat memang sangat teruja sebab rase leh tahan gak..agak2 layan gitu..heee...

hmmm..banyak jugak kenangan ngan kek nih..coz kalo sesape yang terdekat ngan aku punye birthday..aku rajin buat n bagi kat owang tuh..hee..kadang2 ade gak request dari member yang tringin nak makan..so..if rajin..memang aku berbaek hati la tolong buat..hehe
Idea kek nih muncul mase aku lepak minum kat luar tadi..balik umah terus cari bahan2..naseb agak baek coz sumer bahan ade kat rumah..lagipun jam da dekat kul 12 mlm mase nak wat kek nih..mane nak caik pulak kan bahan2 nak wat kek nih malam2 buta camni..hehehe..ala..bahan2 pun senang..tak la renyah..lagipun kukus je..bukan bakar..senang kan..so, layan kan aje pic2 kek nih..tak di nafikan kek ni agak sedap..hahahaha



adoii...slebet jer kan...maafla..tangan aku nih memang takde seni kot..haha


nyum nyum..walaupun x cantek..tp sedap..hahaha...

nak resipi..??? ok2.. cube tengok blog akak aku..situ ade banyak resipi bez2..klik link kat bawah ni ok..!! weeee~~~
Ayu Yusnita Mustafar


4 comments:

Lily Haffizah said...

WAH BEST NYER..ANTA LAH KT CC NIE ...NAK JUGAK

Amanina Sofea said...

wah sdap gile..
mngidam la plk.. ^^

aienn.photo said...

kak lily: ahaha..boleh2..nt pos ek...hehe

aienn.photo said...

amanina: bez la..try wat..nk resipi pm me ok.. :)

Post a Comment